Wat te doen in Callantsoog?

Wat te doen in de omgeving Callantsoog?

Callantsoog is een van de oudste badplaatsen en het bekendste kustdorp van onze regio. Loop de hoge duinen van het dorp over en het brede, schone en witte zandstrand strekt zich als een eindeloze vlakte voor je uit.

West-Friese Folklore markt

Een dagje minder weer? Ga een middagje naar Schagen en bezoek de West-Friese Folklore markt. Deze vindt in de zomer, 10 weken lang,  elke donderdag plaats. De bonte stoet van in originele West-Friese klederdracht gestoken Schagenezen en gasten, trekken lopend of zittend op een van de vele boerenwagens in optocht door de stad. Een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben. Op donderdag 4 juli 2024 gaat de reeks van start. Op donderdag 5 september wordt het seizoen op passende wijze afgesloten. Kijk voor meer informatie, de tijden en de route op www.westfriesefolklore.nl

Fietsen door de duinen

Vanaf Callantsoog zijn de fietsroutes eindeloos. Ga bijvoorbeeld richting Den Helder, een prachtige route door de duinen en langs de dijk. Dwars door de duinen waan je je in een oase van rust. Sla halverwege af bij strandrestaurant Paal6 voor een heerlijke lunch of koffie met lekkers.

Ook de andere kant op, de route richting Schoorl is prachtig. Deze route langs de bollenvelden is zeker de moeite waard om in het voorjaar te fietsen. En vergeet niet langs de bloemenstalletjes te gaan, deze komen direct van het land: verser kan niet!

Natuurgebied het Zwanenwater

Grenzend aan het Duynpark ligt het mooie natuurgebied. De twee duinmeren van het Zwanenwater zijn de twee grootste natuurlijke duinmeren van West-Europa: het Eerste Water en iets zuidelijker het Tweede Water met het Bokkeneiland.

Loop bijvoorbeeld door de Uitlandse Polder, een route van 3,3 km door de achtertuin van ons Duynpark. Deze route is ook te betreden vanaf het Duynpark en honden zijn daar wel welkom.

Ijsje eten

In Callantsoog maakt de derde generatie van de familie Baars-Tichelaar al sinds 1963 dagelijks met veel passie ambachtelijk ijs, volgens familierecept van vers en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Daarmee hebben ze vele prijzen in de wacht gesleept en zijn ze een  begrip in de regio.

Ijsie Prima mag zichzelf terecht een van de beste ijsmakers ter wereld noemen. Met een 73e plek op de wereldranglijst, het behalen van de titel ‘Nederlands kampioen’ op het Gelato Festival Bologna en al drie jaar uitgeroepen tot ‘Ijssalon van het jaar’.

Zonsondergang kijken bij Woest

De zon in de zee zien zakken is het ultieme vakantiegevoel. In combinatie met een wijntje of heerlijke cocktail is het helemaal genieten. Vanaf het terras van Woest is het heerlijk vertoeven. Het enthousiaste team staat elke dag van 10:00 tot 22:00 klaar!