Strand van Callantsoog

Misschien wel het mooiste strand van heel Nederland Kilometers lang

Callantsoog heeft een geweldig strand. Het zandstrand van de kustplaats is schoon, breed en kilometers lang. Misschien wel het mooiste strand van heel Nederland. Perfect voor lange romantische strandwandelingen of een dagje samen genieten bij mooi weer. Op het strand van Callantsoog verveel je je nooit! Wat dacht je van zonnen, wandelen, kastelen bouwen, vliegeren, kitesurfen, volleyballen, surfen, paardrijden en landzeilen. De zon schijnt in Callantsoog vaker en langer dan in de rest van Nederland en het regent er minder. Hoe fijn is dat?

Kinderen
Kinderen vinden het strand fantastisch want wie vindt het niet leuk om zandkastelen te bouwen, schelpen te zoeken, te vliegeren en met water en zand te spelen. Wie vindt de mooiste schelp? Het strand wordt in de zomermaanden bewaakt door de Reddingsbrigade Paal 13. Dat geeft een veilig gevoel, zeker als je met kinderen naar het strand komt.

De Blauwe Vlag
Op het strand van Callantsoog wappert de Blauwe Vlag! En dat is een heel goed teken. De Blauwe Vlag is een kwaliteitskeurmerk en staat voor een schoon en veilig strand. Deze vlag krijg je niet zomaar. Het strand moet aan zeer strenge voorwaarden voldoen. Het zwemwater van de kustplaats is van een zeer goede kwaliteit en het strand wordt goed schoon gehouden. Natuurlijk zijn er toiletten en afvalbakken op het strand en is er een EHBO-post ingericht. Het zwemwater wordt iedere veertien dagen onderzocht op de aanwezigheid van twee soorten bacteriën. Het keurmerk moet ieder jaar opnieuw verdiend worden en dat is natuurlijk alleen maar positief zodat de kwaliteit blijft gewaarborgd.

Parkeren in Callantsoog
Callantsoog heeft een behoorlijk parkeercapaciteit maar als het mooi weer is dan is het niet altijd mogelijk om je auto te parkeren. Het goede nieuws is wel dat het parkeren in de populaire kustplaats gratis is maar op sommige plaatsen is wel een blauwe kaart vereist.

Wi-Fi op het strand van Callantsoog
Kun jij ook zo moeilijk zonder internet? Op een deel van het strand van Callantsoog is er gelukkig een gratis Wi-Fi netwerk beschikbaar. En ook op het dorpsplein van Callantsoog is het Wi-Fi netwerk gratis te gebruiken. Zo kun je jouw foto's meteen delen met je vrienden op Facebook, Instagram of Twitter. 

Honden op het strand
Honden zijn op het strand van Callantsoog welkom. Het is natuurlijk hartstikke leuk om met je hond lange strandwandelingen te maken. Tussen 1 oktober en 1 mei mogen honden los op het strand lopen. Na 1 mei moeten de honden overdag aangelijnd zijn en mogen dan alleen los lopen vanaf 19.00 tot 09.00 uur.

Bijzondere overnachtingen op unieke locaties
Op loopafstand van het strand en natuurgebied
Volledig verzorgde vakantie met persoonlijke aandacht

Boek uw verblijf bij Zon Zee Strand!

En kom genieten in Callantsoog