Callantsoog

Prachtig kustdorp in de kop van Noord-Holland

Het prachtige kustdorp Callantsoog is gelegen in de kop van Noord-Holland in de gemeente Schagen. Het dorp is bekend als badplaats en telt 2550 inwoners. Het gezellige dorpsplein ligt direct achter de duinen. Hier is altijd wel wat te beleven. Het plein is recentelijk helemaal opgeknapt en voorzien van gratis openbaar WIFI. Zo bent u altijd op de hoogte van de actuele weersverwachting, kunt u opzoeken waar u lekker kunt eten of deelt u de leukste strandfoto’s met uw vrienden.

Callantsoog dorpsplein

Op het dorpsplein van Callantsoog kunt u heerlijk slenteren langs de winkeltjes, een drankje nuttigen op een terrasje of dineren in één van de vele restaurants. De supermarkt en winkels zijn in het seizoen 7 dagen per week geopend. Op het plein hoeft u zich niet te vervelen. Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd, waaronder een Paasmarkt, braderie, kunstroute of het jaarlijks terugkerende muziekevenement  'Oog op Pop'.

Natuurreservaat Het Zwanenwater

Maar niet alleen voor het strand is Callantsoog het bezoeken waard. Wat dacht u van het natuurreservaat “Het Zwanenwater”. Een 600 hectare groot duingebied waar u kunt wandelen en genieten van de natuur. Het Zwanenwater heeft prachtige zoutwatermeren, moerassen, heide, bos, duinen, bloemen en planten. In al dit natuurschoon broeden maar liefst meer dan 80 soorten vogels.

Wat kan nog meer in Callantsoog?

Voor de sportievelingen onder ons is Callantsoog tevens het startpunt voor mooie fietsroutes. Denk aan een duinrit naar de top van Noord-Holland. Of steek af naar het zuiden en fiets naar het kunstenaarsdorpje Bergen. In het voorjaar is Callantsoog omgeven door prachtig gekleurde bollenvelden. Tulpen, hyacinten, narcissen, krokussen, sneeuwklokjes en vele andere soorten bloembollen worden hier gekweekt.

Wat bieden wij aan in Callantsoog?

Zon Zee Strand is in het bezit van een prachtig vakantiepark, een 12-tal appartementen en diverse vakantiehuizen. Met deze unieke verblijven en twee Strandrestaurants kunnen wij u als gast optimaal van dienst zijn voor een onbezorgd en sfeervol verblijf in de Noord-Hollandse kustplaats Callantsoog.

Boek uw verblijf bij Zon Zee Strand!

En kom genieten in Callantsoog